ApărareȘtiri

Zelenski: Ucrainenii mai uniți în acest război decât oricând în ​​cei 30 de ani de independență

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski (FOTO: Office of the President of Ukraine)

Președintele de la Kiev, Volodimir Zelenski, a afirmat că în această perioadă de război cetățenii ucraineni sunt mai uniți decât au fost oricând în cei peste 30 de ani de independență a țării lor, informează agenția de știri Ukrinform.

„Vă doresc multă sănătate, țara noastră unită! N-am spus întâmplător uniți. A început a șaptea zi a acestui război teribil. Un război pe care îl simțim la fel. În acestă perioadă avem mai multă unitate decât de-a lungul a peste 30 de ani. La început, am fost la fel de speriați. Apoi a fost la fel de dureros, dar acum este la fel, cu excepția victoriei, cu excepția adevărului, în afară de pace, în afară de pacea la care vrem să ajungem, în afară de viețile oamenilor noștri de care ne pasă, cu excepția Ucrainei. Ne-am iertat unii pe alții. ne-am iubit. Ne ajutăm unul pe altul. Ne este frică unul pentru celălalt”, a afirmat Zelenski.

Ucraina a fost invadată de Rusia pe data de 24 februarie, iar în cele șapte zile de la declanșarea războiului, mii de militari și civili au fost răniți sau uciși, iar peste o jumătate de milion de persoane au fost nevoite să se refugieze în țările vecine.