ApărareImportant

Zece militari români au fost certificați ca evaluatori MAREVAL de către MARCOM

Foto: navy.ro

Zece militari români au fost certificați ca evaluatori MAREVAL de către Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM – Allied Maritime Command), după ce au parcurs cursul NATO de evaluare în domeniul maritim, care s-a desfăsurat în perioada 10-14 iunie la Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare şi Jocuri de Război al Forțelor Navale.

La cursul organizat de MARCOM – Allied Maritime Command în Constanța au participat 22 de militari, dintre care patru instructori din Spania şi Germania, zece militari români și opt militari din Bulgaria, Estonia, Finlanda, Grecia şi Ucraina, au informat luni Forțele Navale.

Cursanţii şi-au dezvoltat cunoştinţele cu privire la standardele, criteriile şi procedurile de evaluare NATO utilizate în domeniul maritim. De asemenea, personalul participant s-a familiarizat şi cu modul de planificare a exerciţiilor şi activităţilor de evaluare, în conformitate cu standardele Alianţei.

La finalul cursului, militarii au fost certificaţi ca evaluatori MAREVAL, iar atestatele acestora au fost înmânate pe 14 iunie, de şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, şi reprezentanţii MARCOM.