ApărareȘtiri

Zboruri de antrenament, simulare de asalt aerian, recuperare de aeronave- exercițiu româno-american, la Babadag (Tulcea)

Militarii din Forțele Terestre Române și militarii americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța participă din a doua jumătate a lunii aprilie la exerciții planificate în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag (Tulcea).

Activitățile se fac împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane.

În perioada 13 – 17 aprilie, vor avea loc zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag.

În 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave.

Deplasările militarilor americani pe itinerariul Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu – Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag vor fi însoțite de echipaje de Poliție Militară ale Forțelor Terestre Române.

Planificarea perioadelor de pregătire s-a făcut în condițiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19.

În acest context, ”militarii nu vor intra în contact cu populația din localitățile tranzitate, iar participarea militarilor din Forțele Terestre Române și a partenerilor străini din țările membre ale NATO dislocați în România la procesul de instrucție colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerințelor operative, în contextul epidemiologic actual”, a precizat MApN.