ApărareȘtiri

Vladimir Putin susține că aproape întreaga infrastructură militară a Ucrainei a fost distrusă

Vladimir Putin la o întrevedere cu stewardese ale companiilor aeriene ruse pe 5 martie 2022 (FOTO: Kremlin.ru)

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, la o întrevedere cu stewardesele companiilor aeriene ruse, că aproape întreaga infrastructură militară a Ucrainei a fost distrusă, iar apărarea antiaeriană a țării a fost practic eliminată. Totuși, realitatea de pe câmpul de bătălie arată că ucrainenii continuă să reziste, astfel că forțele ruse au reușit să ocupe un singur oraș major – Herson.

Pe de altă parte, de la începutul războiului, peste 2.000 de civili ucraineni au fost uciși în urma luptelor și bombardării orașelor din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a subliniat că decizia de a nu limita operațiunea militară doar la teritoriul regiunii Donbass a fost una absolut corectă. Potrivit acestuia, în caz contrar, forțele ucrainene ar fi primi în mod constant întăriri, informează agenția de știri TASS.

Vladimir Putin nu are nicio îndoială că armata rusă va rezolva toate sarcinile trasate pentru operațiunea în Ucraina.

În ciuda mesajului triumfalist al liderului de la Moscova, forțele ruse se confruntă cu rezistența acerbă a ucrainenilor la Kiev; la Harkov; la Mariupol și în alte orașe ucrainene. După zece zile de război, singurul oraș major ocupat de ruși este Herson, unde în acest moment se desfășoară un amplu protest al locuitorilor contra ocupației ruse. Deși Rusia a evitat să ofere detalii despre pierderile sale, pe rețele de socializare au apărut numeroase imagini cu tancuri, vehicule blindate, piese de artilerie, aeronave și alte echipamente militare rusești distruse sau capturate de ucraineni.

Războiul din Ucraina, 4 martie (FOTO: BBC)