ApărareȘtiri

Vladimir Putin susține că acțiunile Occidentului în Marea Neagră depășesc anumite limite

Vladimir Putin (Mikhail Klimentyev/ Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse/TASS)

Președintele rus Vladimir Putin susține că acțiunile Occidentului în regiunea Mării Negre depășește anumite limite, menționând în acest sens zborurile bombardierelor strategice americane în apropierea spațiului aerian al Rusiei.

„În ceea ce privește Marea Neagră, aceștia depășesc anumite limite: bombardiere strategice zboară la o distanță de 20 de kilometri de granița noastră de stat, și, după cum cunoașteți, sunt echipate cu arme foarte puternice”, afirmă Putin, citat de agenția de știri TASS.

„Ne exprimăm în mod constant îngrijorările cu privire la acest lucru, vorbim despre linii roșii, dar înțelegem că partenerii noștri – cum să spun ușor – au o atitudine foarte superficială față de toate avertismentele și discuțiile noastre despre linii roșii”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a subliniat că Rusia nu își dorește conflicte la granițele sale de vest și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul tot mai mare de conflicte din lume.

„Din păcate, numărul conflictelor [regionale] și al situațiilor de criză din lume se înmulțește și necesită mai multă atenție și o reacție prompt”, a spus adăugat liderul rus.

Acuzații similare sunt aduse Rusiei de către NATO: aproximativ 350 de misiuni de interceptare a unor aeronave militare rusești care se apropiau de spațiul aerian aliat în anul 2020.