ApărareȘtiri

Vladimir Putin este „egalul lui Hitler” – ministrul slovac al Apărării

Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a afirmat că președintele rus Vladimir Putin este „egalul lui Hitler” și trebuie oprit în Ucraina că să nu poată avansa spre vest.

Putin este „egalul lui Hitler”, a afirmat Nad, într-un interviu pentru The New York Times, relatează Deutsche Welle și Ukrinform.

Oficialul slovac a adăugat că „literalmente, Ucraina luptă pentru viitorul nostru”.

Nad a mai spus că, înainte de război, ar fi fost de neconceput ca Slovacia să doneze Ucrainei un sistem de apărare antirachetă.

„Dar aceasta este noua realitate a lumii. Suntem un stat din prima linie. Avem război la granița noastră și peste 330.000 de ucraineni vin în țara noastră. Paradigma este complet diferită acum”, a subliniat ministrul slovac.

„Rusia ucide mii de oameni în Ucraina și nu voi număra voturile pe care le-aș pierde – sau le-aș câștiga – pe baza deciziilor guvernului de a ajuta. Singurul lucru pe care îl număr sunt viețile pe care le putem salva în Ucraina”, a adăugat oficialul.

Oficialul slovac nu este primul lider occidental care îl compară pe Putin cu Hitler. Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că Putin și armata rusă comit crime fără precedent în Ucraina, așa cum au făcut cândva Hitler și trupele naziste SS.