ApărareȘtiri

Vladimir Putin amenință că Rusia va lua „măsuri tehnico-militare adecvate” la adresa NATO în legătura cu Ucraina

Președintele Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu (Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool Photo)

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că, în cazul în care Occidentul va continua să aibă o abordare agresivă în privința Ucrainei, Moscova va „reacționa dur” și va lua „măsuri tehnico-militare adecvate”, informează TASS și Deutsche Welle.

„În cazul continuării liniei destul de agresive a colegilor noștri occidentali, vom răspunde cu măsuri tehnico-militare adecvate, vom reacționa dur la acțiunile neprietenoase”, a afirmat liderul de la Kremlin în cadrul unei ședințe a consiliului de administrație al Ministerului Apărării de la Moscova.

Vladimir Putin a mai adăugat că Rusia trebuie să continue să-și îmbunătățească și să-și consolideze forțele armate, deoarece nici măcar garanțiile de securitate oficiale din partea Occidentului nu pot fi de încredere.

„Situația politico-militar din lume rămâne dificilă, potențialul de conflict a crescut într-o serie de regiuni, au apărut noi focare de tensiune”, a subliniat Putin.

Liderul de la Moscova a mai afirmat că SUA ar putea disloca arme hipersonice în Ucraina, iar sub acoperirea acestor forțe militare să împingă extremiștii ucraineni să acționeze contra Rusiei, inclusiv să atace regiunea Crimeea.

“Ei cred că nu vedem aceste amenințări? Sau cred că vom avea o voință atât de slabă încât doar să ne uităm la amenințările la adresa Rusiei? Aceasta este toată problema: pur și simplu nu avem unde să mergem mai departe, asta este întrebarea”, a conchis președintele rus.

NATO și Moscova se acuză reciproc de exacerbarea tensiunilor din Marea Neagră; Moscova afirmă că și-a întărit forțele militare din zonă pentru a contracara prezența sporită a NATO, în timp ce alianța transatlantică susține că a trebuit să-și consolideze prezența în regiunea pontică în condițiile în care Rusia are o superioritate militară categorică în fața aliaților și partenerilor NATO.