ApărareȘtiri

VIDEO. Tancuri M1 Abrams ale US Army, exerciții în apropiere de Galați

M1 Abrams (dvidshub.net)

Mai multe tancuri M1 Abrams și mașini de luptă ale infanteriei Bradley din Brigada 1 Blindată “Ironhorse” (SUA) au efectuat exerciții în apropiere de Galați, într-o zonă aflată la aproximativ 19 kilometri de frontiera României cu Republica Moldova, au anunțat Forțele Terestre Americane pe rețelele de socializare.

Militarii și tehnica americană prezentă la exercițiu fac parte din Batalionul 2, Regimentul 5 Cavalerie “Lancers”, Brigada 1 blindate (Armored Brigade Combat Team – ABCT) a SUA.

Subunități ale brigăzii “Ironhorse” sunt dislocate în România, cu ocazia Operațiunii Atlantic Resolve, și vor efectua în lunile următoare o serie de exerciții cu forțe românești și alte forțe NATO.

VIDEO: https://www.facebook.com/2.5CAVLancers/videos/3493032837399875/

Brigada 1 blindate “Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie (SUA) va staționa timp de nouă luni în Europa, urmând să participe la exerciții multinaționale pe Flancul estic al Alianței Nord-Atlantică.

Marea unitate cuprinde aproximativ 3.000 de oameni, 60 de tancuri Abrams, 20 obuziere autopropulsate M109 Paladin, 120 de mașini de luptă ale infanteriei Bradley, dar și, în premieră, o subunitate specializată în acțiunile de război electronic – plutonul „Wild Bill”.

Bigarda Ironhorse include și subunități din cadrul altor unități, inclusiv o baterie de artilerie reactivă din cadrul Gărzii Naționale din Arkansas , cât și o baterie de apărare antiaeriană din cadrul Gărzii Naționale din Mississippi, a explicat colonelul Michael D. Schoenfeldt, comandantul brigăzii.

VIDEO: https://www.facebook.com/1stABCT1stCD/posts/10164254159125214