ApărareȘtiri

VIDEO. Startul exercițiului Forțelor pentru Operații Speciale JUNCTION STRIKE 2021, organizat de România

Foto: FOS România

Aproape 1000 de militari români și străini din țări partenere sau aliate, precum Republica Moldova, Marea Britanie sau SUA, participă în intervalul 1-12 noiembrie la exercițiul Forțelor pentru Operații Speciale JUNCTION STRIKE 2021 din România. Participanții se vor antrena pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid.

Acțiunile din cadrul exercițiului se desfășoară în centrele de instruire din zona localităților Reghin, Brădet, Miercurea Ciuc, Mihail Kogălniceanu și Sângiorgiu de Mureș.

Armata română participă cu peste 800 de militari și circa o sută de mijloace tehnice terestre, aeriene și navale. Alături de militari români vor lua parte aproximativ 150 de militari din țări aliate sau partenere (Republica Moldova, Georgia, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și Statele Unite).

Participanții se vor antrena pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid.

Scopul principal al JUST 21 este certificarea a două ținte de capabilități NATO – un Grup Maritim de Forțe pentru Operații Speciale și Comandamentul de Componentă de Operații Speciale – dar va permite, totodată, testarea nivelului de pregătire atins de personalul de conducere și de cel de execuție din structurile de forțe pentru operații speciale aflate în subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al Armatei României.