ApărareȘtiri

VIDEO. Specialiștii români în apărare CBRN au participat la exercițiul “Toxic Dragoon 21” în Franța

Militari români și un vehicul pentru apărare CBRN (Ouest-France)

Militarii Plutonului de Decontaminare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) din cadrul Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș” au participat săptămâna trecută la exercițiul “Toxic Dragoon 21” în Franța, alături de omologii lor din Bulgaria, Ungaria, Spania, Polonia și din țara gazdă, participante la Forța NATO Întrunită cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), informează Ministerul Apărării și publicația Ouest-France.

Exercițiul a fost găzduit de Regimentul 2 Dragoni din Franța și a avut loc în perioada 28 iunie – 8 iulie în baza Camp Ruchard, Franța.

În cadrul exercițiului, la care au participat aproximativ 240 de militari, s-au desfășurat activități de instruire în comun cu trupe în teren, prin crearea unor condiții specifice unui mediu CBRN, având ca scop atingerea unui nivel ridicat de interoperabilitate a forțelor implicate.

Țara noastră a participat la activitățile de instruire și cu cincisprezece vehicule, inclusiv un vehicul blindat de recunoaștere CBRN.

Potrivit căpitanului Eugenia Popa, ofițer pentru relații publice în cadrul exercițiului, “au fost simulate accidente la diferite fabrici industriale, deținătoare de agenți toxici de luptă sau materiale industriale. Am fost singura structură participantă care a reprezentat România”, informează Radio România Regional.