InfrastructurăȘtiri

VIDEO Podul suspendat peste Dunăre de la Brăilă, cel mai mare din țară, a fost inaugurat oficial

Foto: Asociația Pro Infrastructura

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare din țară și al treilea ca dimensiune din Europa, a fost inaugurat joi, printr-o ceremonie la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu.

”Avem o nouă dovadă, cât se poate de puternică, a faptului că şi în România, dacă există voinţă şi seriozitate, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură. Mulţumiri speciale trebuie aduse şi partenerilor japonezi şi italieni pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. (…) Construcţia aceasta este, cu certitudine, una dintre cele mai ambiţioase iniţiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizată cu fonduri europene, cu expertiză internaţională de referinţă şi cu tehnologie de ultimă generaţie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lungimea totală a podului este de 1.974,3 metri; înălţimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundaţiei, iar podul are 3 deschideri.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km, şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Podul, careare un centru de monitorizare şi control care va înregistra permanent starea obiectivului, prin cei 50 de senzori instalaţi în punctele esenţiale, nu va fi deschis circulației pietonale.

În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relaţia parţială, cu descărcare în judeţul Tulcea pe drumul până la Măcin, urmând ca varianta până la Jijila (etapa II) să fie finalizată să fie finalizată în perioada următoare.