ApărareȘtiri

VIDEO. Parașutiști din România, SUA, Polonia și Olanda efectuează acțiuni de desant aerian la Baza Aeriană Boboc

Sursa: All American Divison

Parașutiști militari din România, Germania, Polonia, Olanda, și SUA au executat o operațiune de desant aerian la Baza Aeriană Boboc, județul Buzău, în cadrul exercițiului multinațional Swift Response 21/Defender Europe 21.

La acțiunile de luni, de tip Joint Forcible Entry, participă trei batalioane multinaționale, formate din militari din cadrul Brigăzii 6 Aeropurtată poloneză, Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth” și Diviziei 82 Aeropurtată americană.

În cursul exercițiului NATO, are loc în perioada 1-15 mai, militarii NATO vor executa trei misiuni de tip Joint Forcible Entries (parașutare în spatele liniilor inamice, cucerirea și păstrarea controlului asupra unor obiective strategice) în România, Bulgaria și Estonia, atât pe timp de noapte, cât și de zi.

Divizia americană va conduce aceste operații prin structuri de comandă înaintate dispuse la Bazele aeriene Mihail Kogălniceanu și Boboc.

„Defender-Europe 2021”, cea mai mare aplicație militară NATO din acest an, la care se estimează că vor participa peste 30.000 de militari din 27 de țări, începe luna aceasta și va continua până în iunie. România va fi scena mai multor exerciții organizate în cadrul „Defender-Europe 2021”.

Scopul exercițiului este acela de a consolida pregătirea strategică și operațională și interoperabilitatea dintre SUA, aliații și partenerii NATO. La aplicație vor participa militari din 27 de țări din întreaga Europă, inclusiv din România, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Georgia.