ApărareȘtiri

VIDEO Mesajul generalului Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, de Ziua Armatei României

Foto: defense.ro

”Îmi doresc ca Ziua Armatei României să se desfășoare sub semnul înțelepciunii, solidarității și responsabilității. Trebuie să fim înțelepți și hotărâți pentru a apăra pacea si și libertatea. Suntem datori ca de Ziua Armatei să ne onorăm camarazii căzuți la datorie. Vom continua să fim solidari cu militarii din statele aliate și partenere”, a spus generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, în mesajul de Ziua Armatei României.

(Sursa: Daniel Petrescu Oficial Facebook)

”Se spune că nicio armată nu e mai bună decât soldații ei. În fapt, puterea armatei nu stă doar în trupe, ci și în poporul pe care îl apără. Sprijinul societății este esențial pentru noi.”, a mai spus șeful Statului Major al Apărării.

Ministrul demisionar al apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au avut luni, 24 octombrie, prin sistemul de videoconferință, o întâlnire cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii și misiunile externe din Bosnia și Herţegovina, Kosovo și Polonia.

Ei s-au adresat și militarilor aflați la posturi în străinătate, inclusiv în misiuni individuale, sub mandat NATO, UE și ONU.

Mai multe ceremonii, la care participă  președintele, premierul, membri ai guvernului și alte oficialități au loc marți, de Ziua Armatei, în București și în alte orașe din țară.