ApărareȘtiri

VIDEO. Imagini spectaculoase cu exercițiul de asalt aerian Falcon Response 21, desfășurat în România

Elicoptere AH-64 Apache la exercițiul Falcon Response 21 în România (US Army)

Elicoptere IAR 330 Puma ale Armatei Române, împreună cu aparate AH-64 Apache, UH-60 Black Hawk și Chinook Ch-47, din cadrul batalionului american dislocat temporar în România, au luat parte la exercițiul multinațional de asalt aeropurtat Falcon Response 21, care s-a desfășurat weekendul trecut la Mihail Kogălniceanu.

Peste 2000 de militari, cu 25 de elicoptere, au participat la exercițiu, coordonat de Olanda, care a avut rolul de a consolida pregătirea de luptă și interoperabilitatea forțelor armate din România, SUA, Germania și Olanda.

În imaginile postate de Armata SUA se poate observa că au fost transportate și vehicule militare cu ajutorul elicopterelor UH-60 Black Hawk și Chinook Ch-47.

Falcon Response 21 a făcut parte din seria de exerciții NATO desfășurate în primăvara acestui an în România.

Batalionul 3-1 Elicoptere de Asalt (numit și „Nightmare”), din cadrul Brigăzii I Aviație de Luptă a SUA, a revenit pe 9 martie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România, pentru o rotație de nouă luni, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. Batalionul este echipat cu aproximativ 30 de elicoptere UH-60M Blackhawk.