InfrastructurăȘtiri

VIDEO Grindeanu: Vrem ca ”borna” pe rutier din PNRR să fie atinsă cu un an mai repede

Vicepremierul Sorin Grindeanu (centru), ministrul Transporturilor (Facebook)

Ministerul Transporturilor vrea ca obiectivele asumate prin PNRR pentru infrastructura rutieră să fie îndeplinite ”cu un an mai repede”, a dclarat luni, la o coferință de presă, vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul de resort.

Grindeanu a exprimat acest deziderat în contextul semnării contractului pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR.

Vicepremierul a făcut și trei anunțuri referitoare la infrastructura rutieră: darea în circulație pănă la finalul anului a primei secțiuni de pe autostrada Sibiu-Pitești, lansarea licitației pentru trei din cele patru loturi ale autostrăzii Sibiu-Făgăraș și trimitere documentației către ANAF pentru ultima secțiune din A7 prevăzută în finanțare la PNRR, respectiv Focșani-Bacău.

”Până la finalul săptămânii, CNAIR va desemna câștigătorii pe două din cele patru loturi, tot pe A7, de la Buzău la Focșani (…) vom menține ritmul, pentru ca borna pe rutier din PNNR să fie îndeplinită cu un an mai repede”, a spus Grindeanu.

Precizând că nu s-a ”înscris în corul celor care spuneau, justificat, că multe din proiectele din PNRR nu sunt viabile”, vicepremierul s-a arătat pesimist față de implementarea proiectului finanțat prin PNRR referitor la magistrala 4 de metrou.

Principalele remarci ale vicepremierului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor:

 • prima secțiune de pe Sibiu-Pitești, Sibiu – Voița, ne așteptăm ca la finalul anului să fie dată în circulație (…) urmează ca într-un final, după zeci de ani să avem prima autostradă care va traversa Carpații.
 • azi se lansează în licitație trei din cele patru loturi ale autostrăzii Sibiu-Făgăraș
 • astăzi se va trimite documentația spre avizare la ANAF pentru ultima secțiune din A7 prevăzută în finanțare la PNRR, anume Focșani-Bacău
 • până la finalul săptămânii, CNAIR va desemna câștigătorii pe două din cele patru loturi, tot pe A7, de la Buzău la Focșani (…) vom menține ritmul, pentru ca borna pe rutier din PNNR să fie îndeplinită cu un an mai repede
 • anul trecut, Metrorex nu a avut buget. E singura companie din coordonarea MT care nu a avut buget, efectele se văd și anul aceasta (…) Metrorex trebuie să se țină de termenii contractului de mentenanță M-am săturat eu, alții, dvs, ca acest disconfort pe care îl au bucureștenii să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra ministerului, guvernului, în a veni de fiecare dată cu bani. Ca să astupăm anumite găuri de la Metrorex. Nu asta e soluția.Șoluția e acolo să fie un plan foarte bine pus la punct, în acest semenstru, legat de mamagement, decm vor arăta toși indicatorii economici
 • vineri a fost termenul în care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri, pentru selecția pe 109 la 5 companii, printre care și Metrorex (…) Metrorex a cerut 700 de milioane pe diverse capitole.
 • ce ar trebui să se întâmple la Sulina? Ar trebui să vină vapoare mari să ia grâne care ar trebui să fie exportate pe unde și de unde? (…) Studiul de fezabilitate, cu argumente pro și contra trebuie să arate ămpactul asupra Deltei
 • o dată pe lună sau la două luni, am obișnuința să merg cu mașina. Știu de lucrările pe Valea Oltului, știu disconfortul și câte înjurături își iau ministerul și ministrul (…) acele lucrări sunt absolut necesare. Vin în urma unor expertize la poduri și podețe. Aceasta este perioada cea mai propice de executare.
 • oricât urlă reprezentanții de la USR sau Pro Infrastructura, că e același lucru , nimic nu a fost ilegal la mine sau la CNAIR în această perioadă. Dacă a fost, vă rog să sesizați organele
 • nu m-am înscris în corul celor care spuneau, justificat, că multe din proiectele din PNRR nu sunt viabile. Pe zona Ministerului Muncii, pe zona Sănătății, agriculturii. Nu m-ați auzit. Tocmai de aceea vă spun astăzi că pare acest proiect finanțat prin PNRR pe M4 cel mai departe de implementare.Sunt pesimist că se va finaliza termenul din PNRR  Le-am cerut colegilor de la Metrou, din zona CFR să vină cu un backup , astfel încât să nu pierdem banii.
 • există pe feroviar proiecte în PNRR proiecte care par mature, astfel încât să putem accesa sumele respective.