ApărareȘtiri

VIDEO. Forțe aeronavale din România, Franța, Italia au participat la un exercițiu de luptă contra amenințărilor maritime și aeriene

Fregata Auvergne si avioane F-16 si Eurofighter (Ionuţ Felea/MApN)

Forțele Armate Române au participat cu fregata „Regina Maria” și aeronave de luptă F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR la un exercițiu de luptă contra amenințărilor maritime şi aeriene, care s-a desfășurat luni în zona contiguă a României de la Marea Neagră.

https://twitter.com/SM_Difesa/status/1473255637425479684?s=20

Forțele române au s-au antrenat alături de avioane Eurofighter Typhoon, din cadrul detașamentului italian dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, și fregata franceză „Auvergne”.

Execițiul multinațional se desfășoară pe fondul intensificării tensiunilor între Moscova și Occident. În acest context tensionat, pentru a reasigura aliații și partenerii NATO din zona pontică, Franța a trimis fregata multimisiune Auvergne (D654), în Marea Neagră.

De asemenea, începând de săptămâna trecută, un detașament al Forțelor Aeriene Italiene, cu patru avioane Eurofighter, a preluat misiunile de politie aeriană întărită în spațiul aerian al României în următoarele patru luni.