ApărareȘtiri

VIDEO. Exercițiul “Sea Breeze 21” a ajuns la final. România a participat cu o corvetă și o fregată

Fregata Regina Maria (FNR)

Peste 300 de militari din cadrul Forțelor Navale Române, fregata „Regina Maria” (F222) și corveta „Contraamiral Horia Maccelariu” (265) au participat la „Sea Breeze 21”, un exercițiu multinațional desfășurat în Marea Neagră, care a fost catalogat drept „agresiv” de către Rusia, informează MApN.

Peste 5.000 de militari, cu 32 de nave și 40 de aeronave, au participat la exercițiul naval organizat de Marina SUA și Forțele Navale ale Ucrainei. România și Republica Moldova s-au numărat printre cele 32 de țări participante la evenimentul de instruire desfășurat în perioada 28 iunie-10 iulie.

Exercițiul a stârnit furia Rusiei, care susține că „amploare și natura evident agresivă [a exercițiului] nu ajută în niciun fel la soluționarea provocărilor reale de securitate din regiunea Mării Negre”.

În cursul exercițiului, la bordul fregatei „Regina Maria”, a fost verificată capacitatea de reacție imediată și cunoașterea rolurilor membrilor echipajului, prin desfășurarea exercițiilor „Om la Apă” și „Abandonul navei”.

De asemenea, echipajul fregatei s-a antrenat pentru asigurarea protecției forței în cele trei medii (aerian, naval, submarin), cât și pentru creșterea capacității de reacție imediată.