ApărareȘtiri

VIDEO. Elbit Systems a prezentat un video promoțional cu viitoarea școală de aviație a Forțelor Aeriene Elene

Centru de instruire pentru Forțele Aeriene Elene (Elbit Systems)

Elbit Systems a prezentat, în cadrul expoziției DEFEA 2021, viitoarea școală de aviație a Forțelor Aeriene Elene pe care firma israeliană o va înființa în conformitate cu acordul de 1,3 miliarde de euro semnat în ianuarie cu Guvernul de la Atena, relatează publicația grecească Capital.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrul grec al Apărării, Nikos Panagiotopoulos, și a altor oficiali din cadrul forțelor armate elene, dar și a reprezentanților statului israelian.

Cu această ocazie, Elbit a dar publicității și un videoclip promoțional care a arată cum va funcționa noul centru de instruire de la Kalamata și a prezentat tehnologiile avansate care vor fi folosite pentru instruirea piloților Forțelor Aeriene.

“Tocmai am văzut un videoclip care arată o imagine a viitorului. Acest viitor este unul uimitor pentru Forțele Aeriene la centrul de instruire de la Kalamata, care după marele acord de cooperare strategică cu Elbit, pe baza relației strategice Grecia – Israel, asigură un viitor literalmente nou și mult mai bun pentru Forțele Aeriene Grecești”, a afirmat Panagiotopoulos.

Decizia Greciei de a înființa o școală de aviație vine în urma unui proces competitiv internațional pentru acest proiect. Firma israeliană Elbit a fost selectate să înființeze Centrul Internațional de Instrucție al Forțelor Aeriene Elene, proiect cu o valoare estimată la 1,68 miliarde de dolari (aproximativ 1,375 miliarde de euro).

Acordul de tip guvern la guvern prevede și faptul că firma Elbit se va ocupa de modernizarea și întreținerea celor 45 de avioane de antrenament T-6A ale Forțelor Aeriene Elene.

Modelat după academia Forțelor Aeriene israeliene, centrul din Grecia va fi echipată cu zece aeronave de antrenament M-346, cunoscute în Israel sub numele de Lavi, produse de compania italiană Leonardo. Aceste aeronave sunt, de asemenea, utilizate și la academia aeriană israeliană. Elbit va oferi, de asemenea, instruire, simulatoare și sprijin logistic.