ApărareȘtiri

VIDEO. Două elicoptere Black Hawk s-au prăbușit în apropierea unei stațiuni montane în SUA

FOTO: Chopper 5/KSL TV

Două elicoptere UH-60 Black Hawk a Gărzii Naționale din Utah au fost implicate marți dimineață într-un accident, prăbușindu-se în apropierea unei stațiuni de schi, au anunțat autoritățile, prezicând că nu s-au înregistrat victime, nici în rândul membrilor echipajului, nici la sol.

Accidentul, care s-a produs în cursul unei misiuni de antrenament, a avut loc în apropierea zonei stațiunii Snowbird, „la aproximativ 150 de metri” de stațiunea propriu-zisă, a declarat Jared Jones, un reprezentant al Gărzii Naționale din Utah, citat de postul CNN.

„Toată lumea este în siguranță. A fost o binecuvântare că toată lumea este bine”, a adăugat oficialul.

Ambele elicoptere au fost avariate în urma prăbușirii, a transmis Garda Națională din Utah.

„În timp ce prima aeronavă ateriza… bucăți din lama elicopterului s-au desprins și se pare că au lovit al doilea elicopter”, a explicat Jones.

Momentul prăbușirii celor două elicoptere a fost surprins de turiștii aflați într-un telescaun la câteva sute de metri depărtare.

Un elicopter Black Hawk a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București în iulie 2021

Un elicopter UH-60 Black Hawk a fost implicat și într-un incident aviatic în București, aparatul armatei americane a aterizat forțat în piața Charles de Gaulle din București, în timpul unui zbor de antrenament pentru Ziua Aviației române.

Forțele Terestre americane în Europe și Africa au afirmat atunci că aeronava a efectuat o aterizare preventivă din motive neprecizate.

Datorită expertizei echipajului și a ofițerilor de poliție români de la sol, elicopterul a aterizat în siguranță. Nu au fost raportate persoane rănite.