ApărareȘtiri

VIDEO. Asalt aerian rusesc asupra unui aeroport militar de lângă Kiev

Elicoptere rusești, probabil, în zona aeroportului Hostomel (FOTO: Telegram/Twitter)

Elicopterele rusești au atacat, joi după-amiază, Hostomel, un aeroport militar aflat în apropiere de Kiev, au anunțat Forțelor Armate ale Ucrainei.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât trei elicoptere rusești în apropierea aeroportului Hostomel, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, potrivit agenției Interfax.

“Tocmai a avut loc un atac al elicopterelor rusești cu o aterizare pe aerodromul Hostomel. Există o luptă în curs. Trei elicoptere inamice au fost doborâte”, a scris Gerashchenko pe canalul său Telegram.

Ministerul de Interne al Ucrainei declară că forțele ruse au preluat controlul aeroportului internațional Antonov din Hostomel, la câțiva kilometri de capitala țării, informează The Moscow Times.

Forțele ruse înaintează spre Kiev venind dinspre nord, a anunțat serviciul de frontieră al Ucrainei.

„Un elicopter rusesc K-52 și trei elicoptere lângă Hostomel au fost doborâte în regiunea Kiev, lângă Mezhyhirya”, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat publicat pe site-ul său, relatează postul de știri CNN.

Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ucrainene a transmis că șase avioane rusești au fost doborâte.

Armata rusă dezminte informațiile în acest sens, a informat agenția de știri de stat TASS.

Oleksiy Arestovych, consilier al șefului de cabinet al Președintelui Ucrainei, a anunțat joi seara că bătălia pentru Aeroportul Internațional „Întreprinderea de Stat Antonov” din Hostomel continuă, informează Ukrinform.