ApărareȘtiri

VIDEO. Antrenamente intense ale militarilor americani în poligonul Cincu

Vehicul de luptă Bradley (2LT Kaity Schmetzer/US Army)

Militarii din Batalionul 1, Regimentul 16 de Infanterie „Iron Rangers” (SUA), care sunt dislocați în România pentru o perioadă de nouă luni, continuă să se antreneze intens la Centrul National de Instruire Întrunită de la Cincu. După ce în urmă cu două săptămâni au executat o misiune de antrenament cu mini-drone RQ-11 Raven, săptămâna trecută, americanii au efectuat manevre și trageri de luptă cu mașini de luptă ale infanteriei Bradley.

Antrenamentele intense au avut loc în contextul în care americanii participă alături de omologii lor din România, Portugalia și Polonia la exercițiul exercițiul „GREEN SCORPIONS” 21.3, care se desfășoară în poligonul Cincu în perioada 20 septembrie-1 octombrie.

România este reprezentată la acest exercițiu de militari din batalioanele de infanterie 22 „Romanați” și 26 „Neagoe Basarab”.

Batalionului 1, Regimentul 16 „Iron Rangers” din cadrul Brigăzii 1 blindată (Armored Brigade Combat Team – ABCT) a fost dislocat, începând din luna august, la baza Mihail Kogălniceanu cu scopul consolidării prezenței SUA în zona pontică.

Brigada 1 blindată – formată din aproximativ 3.800 de militari, cu 80 de tancuri M1 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley și 15 obuziere autopropulsate M109 Paladin și peste 2.000 de alte tipuri de vehicule – a fost dislocată în Europa în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, o inițiativă lansată de Washington cu scopul descurajării agresivității ruse pe Flancul estic al NATO după anexarea ilegală a regiunii Crimeea.