ApărareȘtiri

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns în România

Foto: protv.ro

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns vineri la prânz în România, ea fiind întâmpinată la aeroportul Otopeni de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Vicepreședintele american se va întâlni și va avea convorbiri cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi înalți oficiali vor susține și declarații de presă.

”Preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia”, a detaliat Administraţia Prezidenţială.

UPDATE: Ceremonie de întâmpinare și discuții la Palatul Cotroceni

La ceremonia de întâmpinare de la Palatul Cotroceni au fost prezenți președintele Senatului, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă

Au fost intonate imnurile de stat ale SUA și României. Președintele Iohannis și vicepreședintele Harris au făcut o fotografie oficială în holul de onoare, după care s-au retras pentru  convorbiri tête-à-tête.

Convorbirile oficiale au loc în sala de consiliu a Palatului Cotroceni.

Declarațiile de presă comune au avut loc cu peste 30 de minute de întârziere față de ora programată.