IT&CȘtiri

Valeriu Zgonea a fost ales președinte al ANCOM

Foto: digi24.ro

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost ales marți președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). În plenul reunit al Parlamentului, Zgonea a primit 270 de voturi ”pentru” și 33 de voturi “împotrivă”.

Contracandidatul lui Zgonea a fost Mihai Eftimie, susţinut de USR.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, la ședința de marți, că Zgonea a urmat cursuri internaţionale în diplomaţie cibernetică, dar şi în infrastructuri critice, a făcut parte din echipa Institutului Naţional de Cercetare şiDezvoltare în Comunicaţii mai mult de cinci ani.

“Eu nu mai sunt în politică de 8 ani. (…) Eu am fost întrebat, m-am analizat, am avut o discuţie acasă şi mi-am asumat această responsabilitate. Cred că competenţele, aptitudinile mele – şi ştiţi foarte bine că şi în Parlament am colaborat cu toate partidele politice – îmi permit să pot să găsesc acele instrumente ca această instituţie să fie respectată şi să-şi facă treaba cu profesionalism”, a declarat Zgonea, anterior votului din Parlament.