IntelligenceIT&CȘtiri

Uniunea Europeană și 14 țări au lansat un parteneriat global pentru dezvoltarea și utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale

Sursa: cpomagazine.com

Uniunea Europeană și paisprezece țări, inclusiv SUA, India, Germania, Franța, Marea Britanie sau Slovenia, au lansat recent un parteneriat global cu scopul încurajării dezvoltării și utilizării inteligenței artificiale într-un mod responsabil și care să respecte drepturile omului și valorile democratice, relatează publicația Le Figaro.

Inițiativa, care poarte numele de Parteneriatul Mondial pentru Inteligență Artificială (PMIA), are la bază Principiile pentru IA ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), un set de recomandări privind dezvoltarea inteligenței artificiale, adoptat în mai 2019. Printre cele 40 de țări care și-au declarat susținerea pentru Principiile pentru IA ale OCDE se numără și România.

“PMIA va reuni experți din sectorul privat, guvern, societatea civilă și mediul academic pentru a efectua proiecte de cercetare privind inteligența artificială”, a anunțat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) cu ocazia lansării inițiativei, pe 15 iunie.

Cei cincisprezece membri fondatori vor încuraja dezvoltarea și utilizarea responsabilă și antropocentrică a inteligenței artificiale într-o manieră care respectă drepturile omului, libertățile fundamentale și valorile noastre democratice comune, se arată într-un comunicat al Guvernului Marii Britanii, una dintre țările fondatoare.

Cei cincisprezece membri fondatori sunt: ​​Germania, Australia, Canada, Coreea de Sud, Uniunea Europeană, Franța, India, Italia, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Singapore, Slovenia, Marea Britanie și Statele Unite.

“IA este o cu adevărat o tehnologie transformațională care ar putea juca un rol catalizator în ceea ce privește răspunsul nostru la COVID-19 și alte provocări globale dacă este dezvoltată și utilizată cu încredere, transparență și responsabilitate”, a declarat secretarul general al OCDE, Angel Gurría.