ApărareȘtiri

VIDEO. Un vas al Forțelor Navale Române participă la un exerciţiu multinaţional organizat de Turcia în Mareea Egee

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” va participa în perioada 17-27 octombrie la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

🔴 Live 🎥: Plecarea Puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, din Portul Militar Constanța. Nava militară românească va participa, în perioada 17-27 octombrie, la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee. #PuitorulDeMine274#Divizionul146NaveMinareDeminare#ArmataRomâniei#WeAreNATO

Publicată de Forțele Navale Române pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Nava a părăsit portul Constanța pe 14 octombrie.

Exercițiul NUSRET 20 are ca scop perfecționarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine și vizează consolidarea și dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

“Aproximativ 20 de nave și ambarcațiuni rapide, patru aeronave, trei detașamente scafandri EOD și un vehicul subacvatic autonom, din Bulgaria, Franța, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia și SUA participă la exercițiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmărește întărirea interoperabilității operaționale și tactice dintre forțele participante, în situația escaladării unor divergențe politico-militare dintre două state vecine”, se precizează în comunicat.

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma și are la bord un detașament de scafandri EOD, specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice.

Participarea militarilor din Forțele Navale Române la exercițiile multinaționale organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică reprezintă o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea abilităților de a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de amenințări, precum și un foarte bun exemplu de angajament față de apărarea colectivă.