ApărareȘtiri

Un senator american avertizează că țările NATO ar putea deveni următoarea țintă a Rusiei dacă Putin va reuși în Ucraina

FOTO: TASS/Ruptly

Dacă Ucraina nu este protejată, o țară membră NATO ar putea deveni următoarea țintă a agresiunii ruse, ceea ce va duce la intervenția militară directă a Statelor Unite, a declarat senatorul american Kevin Cramer, într-un comentariu pentru portalul de știri Guildhall, potrivit agenției de știri Ukrinform.

“De-a lungul conflictului, am îndemnat Administrația Biden să își susțină poziția cu acțiuni decisive, cum ar fi sprijinirea transferului de echipament militar către forțele ucrainene. Din păcate, chiar și atunci când au făcut ceea ce trebuie, a fost prea puțin, prea târziu”, a afirmat politicianul american.

“Sprijinul nostru pentru Ucraina transcende poporul și granițele sale. Dacă nu respingem încercarea înverșunată a lui Putin de reunificare sovietică în Ucraina, ar putea urma incursiuni în țările NATO, ceea ce ar putea duce la implicarea militară directă a SUA în conformitate cu obligațiile noastre”, a conchis senatorul.

Anterior, președintele american Joe Biden a anunțat că Washingtonul va oferi Kievului un nou pachet de asistență de securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari, inclusiv noi sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie, radare pentru contrabaterie și muniție.

Pentagonul a transmis că a selectat cele mai eficiente mijloace de consolidare a capacităților de apărare ale Ucrainei din peste 1.000 de propuneri venite din partea producătorilor americani de armament.

Potrivit informațiilor disponibile, propunerile se concentrează în jurul unor domenii-cheie – inclusiv capabilități de armament pentru apărare aeriană, antitanc, anti-personal, apărare de coastă, sisteme aeriene fără pilot și comunicații securizate – care au fost identificate de Ucraina ca fiind necesități militare esențiale.