Infrastructură

Un protest organizat la îndemnul președintelui ales Maia Sandu s-a desfășurat în centrul Chișinăului

deschide.md

Un protest organizată la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, susținut de majoritatea partidelor din opoziție, a avut loc duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, organizatorii susținând că la manifestație au participat 50.000 de oameni, a relatat Radio Chișinău.

Participanții și-au manifestat dezacordul față de modul în care deputații PSRM și cei din Platforma „Pentru Moldova” au votat în 3 decembrie, mai multe legi controversate, fără audieri și dezbateri și au acuzat uzurparea puterii de stat.

De asemenea, protestatarii au cerut alegeri anticipate.

O rezoluție a fost adoptată în acest sens.

„Acest Guvern este principalul responsabil de agravarea situației cetățenilor. Acest Guvern este promotorul schemelor ilegale prin care continuă să se fure banii publici, iar populația continuă să fie sărăcită”, se spune în rezoluție.

În Rezoluție se mai menționează că ”regimul oligarhic Dodon-Plahotniuc” a ajuns o sursă de instabilitate politică, economică și socială nu numai pe plan intern, dar și pe plan regional. Parlamentul trebuie dizolvat de urgență în conformitate cu Constituția.

„Data alegerilor anticipate trebuie să fie convenită de către președintele ales în conformitate cu prevederile constituționale și în consultare cu partidele politice, se menționează în Rezoluție.

O altă revendicare a protestatarilor se referă la anularea pachetului de legi votat de către noua majoritate parlamentară PSRM – Șor.

Cerem de urgență anularea legii care în mod abuziv privează instituția prezidențială de prerogativele sale constituționale și toate legile care contravin parcursului european al Republicii Moldova, aduc prejudicii economice cetățenilor, se spune în rezoluție.