ApărareȘtiri

Un pilot argentinian a murit în urma prăbușirii unui A-4AR Fightinghawk, avion fabricat în anii ’70

A-4AR (Pucara Defensa)

Un pilot al Forțelor Aeriene din Argentina (FAA) și-a pierdut viața după ce avionul A-4AR Fightinghawk pe care îl pilota s-a prăbușit miercuri în provincia Córdoba din centrul țării, relatează revista América Vuela și agenția Xinhua.

Argentina dorește de mai mult timp să înlocuiască avioanele subsonice A-4AR Fightinghawk, fabricate între 1970 și 1979 pentru Corpul Pușcașilor Marini din SUA și achiziționate de Buenos Aires în anii anii ’90, însă problemele economice cu care se confruntă țara au condus la amânarea modernizării aviației timp de mai mulți ani.

În dimineața zilei de 5 august, Forțele Aeriene Argentiniene au anunțat că un avion A-4AR Fightinghawk (seria de înregistrare C-925) s-a prăbușit în zona orașului Villa Valeria, provincia Córdoba.

Pilotul a reușit să se catapulteze, însă nu a supraviețuit.

Până în acest moment nu se cunoaște cauza accidentului aviatic.

Forțele Aeriene Argentiniene sunt într-o situație critică, cu majoritatea avioanelor consemnate la sol din cauza lipsei pieselor de schimb și a uzurii. Cele câteva A-4AR Fightinghawk funcționale, împreună cu avioanele de antrenament FMA IA-63 Pampa sunt singurele aparate de luptă cu reacție din dotarea aviației argentiniene, după retragerea aparatelor Mirage III, Mirage V și IAI Nesher în 2015.