ApărareȘtiri

Avion militar rusesc Su-27, doborât în centrul Ucrainei. Pilotul a fost capturat

Avion de luptă Su-27 (Denis Tyrin/TASS)

Armata ucraineană a doborât un avion rusesc de luptă Suhoi Su-27 în regiunea Cerkasi, din zona centrală a Ucrainei, a anunțat Direcția Principală a Poliției Naționale, informează agenția de știri Ukrinform.

Polițiștii și militarii ucraineni sunt în căutarea pilotului care s-a catapultat înainte de prăbușirea aeronavei

„Astăzi, 25 februarie, pe la ora 08:30, în apropiere de satul Voznesenske, raionul Zolotonosha, militarii noștri au doborât un avion inamic. Pilotul a reușit să se catapulteze. Facem apel la localnici să acorde o atenție deosebită oamenilor suspecți, în special în uniformă tactică sau militară cu elemente roșii pe îmbrăcăminte, posibil cu răni vizibile. Bărbatul poate rămâne în raionul Zolotonosha și poate încerca să oprească vehiculele din apropiere pentru a ajunge în alt oraș”, se arată în comunicat.

Ucraina susține că a doborât cel puțin 15 aeronave rusești de la declanșarea conflictului, însă Moscova susține că a pierdut doar două aeronave, ambele din cauze tehnice.

Oleksiy Arestovych, un oficial din cadrul Administrației prezidențiale de la Kiev, a declarat că pilotul rus a fost capturat și este interogat, informează Ukrinform.

Oficialul a mai spus că inamicul a lansat lovituri aeriene în mai multe zone din jurul capitalei Ucrainei.