ApărareȘtiri

UPDATE: Un avion militar s-a prăbușit în Pakistan. Al cincilea accident aviatic suferit de aviația pakistaneză în 2020

Sursa: Associated Press of Pakistan (APP)

Un avion s-a prăbușit marți, în cursul unui zbor de antrenament, în apropiere de Pindigheb, Attock, au anunțat Forțele Aeriene din Pakistan (PAF), care au precizat că pilotul s-a catapultat și este în siguranță.

Autoritățile pakistaneze au precizat că “nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești sau de bunuri la sol”, informează site-ul publicației DAWN.

Surse citate de WION (World is One News) susțin că avionul care s-a prăbușit ar fi de fapt o aeronavă F-7PG, iar alte surse susțin că ar fi un F-16 sau un JF-17. Autoritățile nu au precizat tipul avionului.

Oficialii din cadrul aviației pakistaneze au mai transmis că a fost inițiată o investigație care să stabilească cauza accidentului, acesta fiind al cincilea incident de acest fel de la începutul acestui an.

În martie, un avion F-16 s-a prăbușit lângă Shakarparian, Islamabad, în timpul repetițiilor pentru parada din 23 martie. Pilotul a decedat în urma prăbușirii.

Un avion de antrenament al aviației pakistaneze s-a prăbușit pe 12 februarie în timpul unei misiuni de antrenament lângă Takht Bhai, în vestul Pakistanului. Pilotul a supraviețuit

În aceeași lună, un avion Mirage, care zbura o misiune de antrenament, s- a prăbușit lângă autostrada Lahore-Multan, însă pilotul a reușit să se catapulteze și a supraviețuit

La începutul lunii ianuarie, un avion FT-7 s-a prăbușit în cursul unei misiuni de instruire lângă Mianwali în nordul Pakistanului, iar ambii piloți și-au pierdut viețile în urma accidentului.