ApărareȘtiri

Un avion rus de transport Antonov An-26 s-a prăbușit în regiunea Voronej. Membrii echipajului au decedat

Antonov An-26M (FOTO: TASS)

O aeronavă de transport Antonov An-26 a Forțelor Aerospațiale Ruse s-a prăbușit, joi, în regiunea Voronej, din sud-vestul Rusiei, au anunțat autoritățile militare ruse, care au precizat că toți membrii echipajului au murit în urma accidentului aviatic.

“Pe 24 februarie, în regiunea Voronej, în timpul unui zbor planificat pentru transportul de echipament militar, un avion An-26 al Forțelor Aerospațiale Ruse s-a prăbușit. Echipajul a murit. Nu există pagube la sol. Potrivit informațiilor preliminare, o defecțiune a cauzat accidentul”, au transmis autoritățile ruse, citate de agenția de știri TASS.

Autoritățile nu au indicat care era destinația avionului, însă cel mai probabil transporta echipament militar pentru trupele implicate în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Rusia a recunoscut că a mai pierdut joi un avion de atac la sol Suhoi Su-25, susținând s-a prăbușit în timpul unei operațiuni speciale în Ucraina în urma unei erori de pilotaj. Autoritățile ruse au indicat că pilotul s-a catapultat și a fost recuperat de propriile forțe.

Armata ucraineană susține că a doborât cel puțin cinci avioane și numeroase elicoptere de transport și de atac în timpul confruntărilor din prima zi de război.