ApărareȘtiri

Un avion multirol F-35 s-a prăbușit, iar o aeronavă de realimentare KC-130 a aterizat de urgență după un acroșaj în zbor

Un avion de vânătoare F-35B al Corpului Pușcașilor Marini s-a prăbușit, în timp ce o aeronavă de realimentare KC-130 a aterizat de urgență după un acroșaj între cele două aparate în cursul unui operațiuni de realimentare în zbor deasupra regiunii de sud a Californiei, informează postul ABC News.

Avionul F-35 s-a prăbușit în comitatul Imperial, California, însă pilotul a reușit să se catapulteze și este tratat pentru rănile suferite în urma accidentului.

În același timp, aeronava KC-130 a aterizat de urgență în apropiere de aeroportului Thermal, California.

“La aproximativ ora locală 1600 s-a raportat că un F-35B a intrat în contact cu un KC-130J în timpul unei acțiuni de realimentare în zbor, având ca rezultat prăbușirea F-35B”, se arată într-un comunicat al bazei aeriene Yuma, Arizona. „Pilotul avionului F-35B s-a catapultat cu succes și este în prezent tratat”.

Aeronava “KC-130J se află pe un câmp în apropierea aeroportului Thermal. Toți membrii echipajului KC-130J au sunt în siguranță”, se arată în comunicat.

Acesta este cel de-al treilea accident aerian de la începutul anului soldat cu pierderea unui avion de generația a cincea. Un F-22 s-a prăbușit pe 15 mai 2020 în Florida, iar patru zile mai târziu, în apropierea bazei aeriene Eglin din același stat, un aparat F-35A s-a prăbușit în timpul aterizării. Piloți au supraviețuit în ambele cazuri.