ApărareȘtiri

Un MiG-21 LanceR s-a confruntat cu o “problemă minoră” în timpul unui zbor de rutină, însă pilotul a reușit să aterizeze în siguranță

O aeronavă MiG-21 LanceR a înregistrat o “problemă minoră” legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare, însă pilotul a reușit să aterizeze în siguranță pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a anunțat MApN.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, marți, în jurul orei 17:50, pentru o misiune de instrucție. Pilotul a anunțat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 18:50.

Acesta este al doilea incident care afectează flota de MiG-21 LanceR în ultima lună. Pe 2 martie, o aeronavă de acest tip s-a prăbușit în judeţul Constanţa, iar pilotul și-a pierdut viața. Concluzia preliminară a anchetei este că tragedia a fost provocată de un cumul de factori umani și de mediu.