ApărareȘtiri

Un avion F/A-18 Hornet al Pușcașilor Marini ai SUA s-a prăbușit în Carolina de Sud/Piloții s-au catapultat

F/A-18 Hornet (FOTO: U.S. Marine Corps/Cpl. Jonah Lovy)

Un avion de luptă biloc de tip F/A-18D Hornet al Pușcașilor Marini ai SUA s-a prăbușit joi după-amiaza în Carolina de Sud, pe proprietatea unui fost guvernator al statului american. Incidentul aviatic s-a încheiat fără victime, piloții reușind să se catapulteze și niciun civil nu a fost rănit, informează publicația The Marine Corps Times.

Aeronava de la baza aeriană Beaufort s-a prăbușit joi, în jurul orei locale 15:15 (ora României, 22:15), în cursul unui zbor de rutină.

„Nu au existat victime în urma accidentului”, se arată într-un comunicat dat publicității de baza aeriană Beaufort, Carolina de Sud. „Amândoi pușcașii marini de la bordul avionului s-au catapultat în siguranță, nu au suferit răni și sunt în stare stabilă”, se mai precizează în comunicat, potrivit portalului de știri Military.com.

Aeronava s-a prăbușit pe o proprietate deținută de familia fostului guvernator Mark Sanford de pe Insula Halfmoon, Carolina de Sud.

Corpul Pușcașilor Marini ai SUA au în acest moment în dotare aproximativ 185 de avioane de luptă de tip F/A-18 A/C/D Hornet, livrate în perioada 1987-2000. Acestea urmează să fie înlocuite de aeronave de generația a cincea de tip F-35 B/C.