InfrastructurăȘtiri

Un avion cisternă de tip C-130 Hercules s-a prăbușit în timpul operațiunilor de stingere a incendiilor de vegetație din estul Australiei

Sursa: stripes.com

Un avion cisternă de tip C-130 Hercules, al companiei canadiene Coulson Aviation, s-a prăbușit, joi, în timpul operațiunilor de stingere a incendiilor de vegetație din statul australian New South Wales. Cei trei membri ai echipajului, cetățeni americani, au decedat în urma dezastrului aviatic.

Avionul s-a prăbușit după decolarea din localitatea Richmond, New South Wales, a comunicat compania canadiană specializată în stingerea incendiilor, informează CBS News.

Momentan nu sunt informații cu privire la cauza prăbușirii aparatului.

Shane Fitzsimmons, un oficial din cadrul serviciul de pompieri din New South Wales a afirmat că „avionul a coborât, s-a prăbușit și a existat o minge de foc asociată cu acest accident”.

Compania Coulson a consemnat la sol alte avioane de combatere a incendiilor ca măsură de precauție în așteptarea anchetei, reducând numărul aeronavelor disponibile pompierilor din Australia.

Lockheed C-130 Hercules, propulsat de patru motoare, a fost inițial dezvoltat ca avion de transport marfă și militari, fiind introdus în serviciu activ în Statele Unite în anul 1956. De atunci a fost exportat în peste 60 de țări, inclusiv România.

Versiuni modificate ale aeronavei sunt folosite în întreaga lume în operațiuni de stingere a incendiilor, putând transporta până la 15.000 de litri de apă sau substanțe ignifuge.

Aeronava poate fi realimentată în 12 minute, are o viteză de croazieră de peste 500 km/h și poate decola și ateriza de pe piste scurte, neamenajate, potrivit agenției de presă Reuters.