ApărareȘtiri

Un avion american F/A-18F Super Hornet s-a prăbușit în Marea Filipinelor/ Ambii piloți au supraviețuit

Avioane F/A-18E la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt (US Navy)

Un avion multirol F/A-18F Super Hornet s-a prăbușit joi în cursul unui zbor de antrenament în Marea Filipinelor, au anunțat Forțele Navale ale SUA, care au precizat că cei doi piloți, care s-au catapultat, au fost recuperați și sunt în stare bună, relatează site-ul agenției United Press Association.

Acesta este al doilea avion militar american prăbușit săptămâna aceasta, după avionul F-15 care s-a prăbușit în Marea Nordului, accident în urma căruia pilotul și-a pierdut viața.

Mai mult, luna trecută s-au înregistrat alte două accidente aviatice în urma cărora SUA au pierdut două aeronave de generația a cincea: un F-22 și un F-35.

Avionul F/A-18F Super Hornet care s-a prăbușit joi decolase de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt.

“Incidentul este în prezent investigat. Ambii aviatori au fost evaluați de echipa medicală la bordul USS Theodore Roosevelt și sunt în stare bună”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale ale SUA.

Portavionul USS Theodore Roosevelt a revenit pe mare pe 4 iunie, după ce timp de două luni a fost imobilizat în Guam după ce sute de membri ai echipajului navei au fost infectați cu coronavirus.