ApărareȘtiri

Ucraina afirmă că Rusia a pierdut aproximativ 9.000 de militari de la începutul războiului/Moscova recunoaște doar 498 morți și 1.597 răniți

Presupuse blindate rusești distruse în Ucraina (FOTO: Ukrinform)

Armata rusă a pierdut aproximativ 9.000 de militari în doar o săptămână de la începutul agresiunii împotriva Ucrainei, a anunțat, joi, Ministerul Apărării de la Kiev, însă nu este clar dacă cifra include doar morții, sau și militarii răniți ori capturați. Pe de altă parte, miercuri, Ministerul rus al Apărării a raportat că 498 de militari ruși au fost uciși și 1.597 au fost răniți în Ucraina, informează agențiile de știri Ukrinform și TASS.

Potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, numărul invadatorilor ruși uciși de forțele ucrainene a ajuns la aproape 9.000 doar într-o săptămână de la începutul agresiunii.

Potrivit ministerului, forțele ruse au mai pierdut 217 de tancuri, 900 de vehicule blindate, 90 de piese de artilerie, 42 de lansatoare multiple de rachete, 11 sisteme antiaeriene, 30 de avioane și 31 de elicoptere, 374 de vehicule de luptă, trei drone.

Datele urmează să fie încă actualizate, iar estimările sunt provizorii din cauza intensității mari a ostilităților, au precizat ucrainenii.

Ministerul rus al Apărării a raportat că 498 de militari ruși au fost uciși și 1.597 au fost răniți în doar o săptămână de conflict în Ucraina, fiind primul bilanț prezentat de Moscova privind propriile pierderi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a indicat că lui Vladimir Putin „i se oferă informații complete despre modul în care se desfășoară această operațiune, se raportează informații complete”, inclusiv despre pierderile suferite de armata rusă.