ApărareȘtiri

Ucraina susține că 2.800 de militari ruși au fost uciși/Rusia afirmă că a eliminat 200 de ucraineni într-o singură luptă

FOTO: Ukrinform

Un oficial din Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat vineri că, până în acest moment, în confruntările din Ucraina au murit aproximativ 2.800 de militari ruși, iar Moscova susține că doar în bătălia pentru un aeroport de lângă Kiev au eliminat 200 de militari ucraineni, informează postul BBC News și agenția 112 Ukraine și Ukrinform.

Rusia nu a suferit pierderi atât de mari într-o perioadă atât de scurtă, a indicat armata ucraineană.

Inițial se vorbea de peste 1.000 de militari ruși uciși în confruntări, dar Hanna Maliar,  Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, a precizat ulterior că numărul militarilor ruși decedați până vineri după-amiază se ridica la aproximativ 2.800.

„De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Rusă a teritoriului Ucrainei, trupele țării invadatoare au suferit următoarele pierderi (aproximativ): până la ora 15:00 – până la 80 de tancuri, 516 vehicule de luptă blindate de diferite tipuri., 10 avioane, 7 elicoptere și aproximativ 2.800 de personal”, a a scris Maliar pe Facebook, relatează Ukrinform.

În ceea ce privește propriile pierderi, Ucraina a indicat că 40 de militari au murit în prima zi de război.

La rândul său, James Heappey, secretar de stat pentru Forțele Armate Britanice, a declarat că în urma confruntărilor din Ucraina au murit 450 de militari ruși și cel puțin 194 de ucraineni, inclusiv 57 de civili.

Rusia susține că ar fi eliminat 200 de militari ucraineni în cursul luptelor pentru ocuparea aeroportului Hostomel de lângă Kiev, fără să sufere pierderi.