ApărareȘtiri

Ucraina: Rusia a pierdut aproximativ 5.300 de militari de la începutul invaziei

Presupuse blindate rusești distruse în Ucraina (FOTO: Ukrinform)

Rusia a pierdut aproximativ 5.300 de militari de la începutul agresiunii împotriva Ucrainei, a anunțat ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, care a precizat că armata rusă a înregistrat și pierderi materiale importante, inclusiv aproape 60 de aeronave, aproape 200 de tancuri și sute de vehicule blindate.

Potrivit oficialului ucrainean, pierderile totale estimate ale inamicului între 24 februarie și 28 februarie, până la ora 06:00, se ridică la 29 ​​avioane, 29 de elicoptere, 191 de tancuri, 816 vehicule blindate de luptă, 74 de tunuri, un sistem de apărare antiaeriană Buk, 21 sisteme de artilerie reactivă Grad, 291 de vehicule, trei drone, două nave/ambarcațiuni, cinci mijloace de apărare aeriană, și aproximativ 5.300.

Maliar, citată de agenția Ukrinform, a precizat că informațiile sunt aproximative și pot fi schimbate, întrucât este extrem de dificil de obținut cifre precise după luptă.

Ministerul Apărării de la Kiev a cerut ucrainenilor să reziste cât mai mult posibil încercărilor invadatorilor ruși de a se aproviziona cu combustibil, muniție și alimente.

Rusia nu a oferit statistici despre propriile pierderi, însă Moscova susține că, de la începutul operațiunii, armata rusă au lovit 1.114 obiective de infrastructură militară din Ucraina, inclusiv 31 de posturi de comandă și centre de comunicații ale Forțelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, rușii susțin că au distrus 314 tancuri și alte vehicule blindate, 57 de sisteme de artilerie reactivă, 121 piese de artilerie de câmp și mortiere.