ApărareȘtiri

Ucraina: Pierderile armatei ruse au depășit 10.000 de morți și răniți în doar opt zile de război. Printre cei uciși se numără și un general rus

Tanc rusesc distrus in Ucraina (FOTO: Ukrinform)

Pe parcursul a opt zile de război în Ucraina, pierderile armatei ruse au depășit 10.000 de morți și răniți, iar printe cei uciși se numără cel puțin un general rus, a transmis ministrul apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, potrivit agenției de știri Ukrinform.

“După opt zile, pierderile armatei ruse au depășit 10.000 de morți și răniți. Eliminarea a cel puțin unui general rus a fost confirmată. Societatea rusă începe să simtă și să realizeze aceste pierderi”, a transmis ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov.

Potrivit acestuia, Rusia a pierdut sute de vehiculele blindate, astfel că forțele armate ale Ucrainei au câștigat mai multe tancuri și vehicule blindate ca trofee decât a livrat complexul militar-industrial ucrainean în ultimii opt ani.

Apărătorii ucraineni au confiscat mai multe sisteme de artilerie reactivă cu care rușii bombardează orașele noastre pașnice, iar toate aceste obuze vor fi „întoarse” împotriva inamicului.

„Suferim și noi pierderi. Războiul este o mare durere. Aproape în fiecare oră sunt rapoarte că ocupanții ruși au ucis din nou civili. Sângele fierbe de furie când copiii noștri mor… Sunt victime printre soldații noștri. Se luptă ca niște cyborgi, dar ei au inimi vii în piept. Fiecare dintre ei va fi comemorat ca un erou”, a subliniat Reznikov.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis că Rusia a pierdut 251 de tancuri, 939 de vehicule blindate de luptă, 105 sisteme de artilerie, 50 de sisteme de lansare de rachete multiple, 33 de avioane, 37 de elicoptere, 404 autovehicule, 3 drone de nivel tactic sau operațional.

Pe de altă parte, potrivit datelor prezentate de Moscova pe 2 martie, doar 498 de militari ruși au fost uciși, iar alți 1.597 au fost răniți în timpul operațiunii militare din Ucraina. Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, a afirmat că peste 2.870 de militari ucraineni au fost uciși și aproximativ 3.700 au fost răniți, în timp ce alți 572 au fost capturați până la 2 martie, informează agenția de știri Associated Press.

Ucraina a anunțat că va utiliza o parte din echipamentele militare capturate de la ruși după acestea vor fi reparate de industria de apărare ucraineană.

Echipamentele militare rusești distruse de ucraineni ar fi suficiente pentru a înarma armatele mai multor țări – Reznikov