ApărareȘtiri

Ucraina: Coloană de tancuri ruse, neutralizată cu ajutorul rachetelor antitanc Javelin

Presupuse blindate rusești distruse în Ucraina (FOTO: Ukrinform)

Trupele ucrainene folosit sisteme de rachete antitanc Javelin și au neutralizat un convoi de tancuri și alte blindate rusești în zona orașului Hlukhiv, regiunea Sumy, în nord-estul țării, au transmis Forțele Armate ale Ucrainei, citate de agenția Ukrinform.

„Lângă orașul Hlukhiv, regiunea Sumy, armata a folosit sisteme de rachete antitanc Javelin și a neutralizat o coloană de echipamente rusești. Cincisprezece tancuri T-72”, au anunțat Forțele Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei într-o postare pe Facebook.

În pofida superiorității Rusiei în ceea ce privește forțele blindate, armata ucraineană dispune de un număr mare de arme antitanc portabile, atât de origine sovietică, dar și occidentală (FGM-148 Javelin și MBT LAW), care pot cauza pierderi masive forțelor ruse, în special în cazul ambuscadelor sau luptelor în zone urbane.

Fabricat de Raytheon și Lockheed Martin, sistemul antitanc portabil Javelin este utilizat de SUA și forțele armate din peste 20 de țări. Racheta ghidată antitanc are o rază de acțiune de aproximativ 4.000 de metri și poate străpunge plăci de blindaj cu o grosime de 600-750 mm.

Analiză Umbrela Strategică: Războiul Rusia vs. Ucraina în termeni statistici. Ce arme ar putea crea cele mai mari probleme armatei ruse?