IT&CȘtiri

UBB a încheiat un parteneriat strategic cu George Mason University pentru stimularea inovației în IA

Foto: pexeles.com

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), România, și  George Mason University, SUA, (prin Schar School of Policy and Government) au încheiat un parteneriat strategic pentru stimularea inovației și excelenței în domeniul automatizării inteligente (IA) și pentru promovarea aplicațiilor practice ale acestui domeniu în sectorul public și în învățământul superior, conform unui comunicat al UBB.

Credem că prin unirea forțelor cu Universitatea George Mason facem un pas semnificativ și contribuim la definirea acestei paradigme noi la nivel intenațional, cu impact pentru cercetare, inovare și excelență academică”, a spus rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

”Prin valorificarea punctelor forte și a expertizei noastre, ne propunem să creăm o platformă care să promoveze cercetarea interdisciplinară, să ofere oportunități educaționale de neegalat studenților și profesorilor noștri și să stimuleze inovația prin tehnologie, parteneriatul fiind bazat pe o viziune comună asupra viitorului învățământului superior”, subliniază prof. univ. dr. David K. Rehr, directorul fondator al Center for Business Civic Engagement (CBCE) în care se desfășoră IA Initative, în Schar School of Policy and Government de la Universitatea George Mason.

Elementele cheie ale parteneriatului strategic vizează: programe de cercetare; programe educaționale care le vor permite profesorilor și cercetătorilor celor două universități să-și împărtășească expertiza și cunoștințele pentru a îmbunătăți calitatea proceselor de predare și cercetare; diseminarea cercetării și inovării, ce va permite transferul de cunoștințe și tehnologie, sprijinirea startup-urilor și antreprenoriatului.