ApărareȘtiri

Turcia a doborât două avioane de atac Su-24 ale regimului de la Damasc, în cursul unei ofensive în nord-vestul Siriei

Avion Su-24 (War Docs&Strategic Journal)

Forțele turce au doborât, duminică, două avioane militare siriene de tip Sukhoi Su-24, care zburau deasupra regiunii Idlib din nord-vestul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării de la Ankara. Agenția oficială de știri a Siriei – SANA, a transmis că cei patru piloți au reușit să se catapulteze și sunt în siguranță, informează publicația Le Monde.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), avioanele siriene au fost doborâte de o aeronavă turcă de luptă F-16, deasupra zonelor controlate de regimul autoritar de la Damasc.

Agenția Sana a mai indicat că o dronă a fost doborâtă de forțele regimului de la Damasc în aceeași regiune. Totodată, regimul sirian a avertizat că a închis spațiul său aerian și este pregătit să tragă în orice aeronavă „inamică” care pătrunde în spațiul său aerian din regiunea Idlib.

Turcia a anunţat anterior că a lansat ”operaţiunea Scutul Primăverii” împotriva regimului sirian, drept represalii pentru un atac aerian sirian în care au fost ucişi 33 de militari turci în această regiune, pe care armata regimului de la Damasc încearcă să o recucerească, cu sprijinul Moscovei, iar Ankara susţine grupări rebele siriene.