IT&CȘtiri

Trifan (USR): Legea cloudului guvernamental va fi prioritară în sesiunea de toamnă a Senatului

Foto: debanat.ro

Legea privind interoperabilitatea bazelor de date, legea cloudului guvernamental și legea semnăturii electronice vor fi priorități legislative în sesiunea de toamnă a Senatului, a declarat, pentru Umbrela Strategică, senatorul Raoul Trifan (USR), vicepreședinte al Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației a Senatului.

El a subliniat că aceste proiecte de lege au rămăs ”oarecum restante” din sesiunea care s-a încheiat.

În ceea ce privește sesiunea care s-a încheiat, senatorul Trifan a spus că Legea 5G a fost cea mai importantă realizare legislativă.

”Am dezbătut câteva proiecte legislative de importanță pentru progresul economic și tranformarea Romaniei într-o țară digitalizată, printre acestea, cea mai importantă fiind Legea 5G, o inițiativă vitală pentru viitorul economiei și industriei românești. Timp de mai multe luni, toți parlamentarii USR PLUS, am participat la dezbaterile pe marginea acestui act normativ și la elaborarea unor amendamente care au dus la forma sa finală”, a spus Trifan.

El  crede că Legea 5G este suficient de ”matură și echilibrată”, venind în  întâmpinarea nevoilor operatorilor ce vor implementa tehnologia 5G în România, dar și a utilizatorilor.

Senatorul Trifan a apreciat activitatea comisiei din care face parte ca proactivă, cu multe  inițiative legislative de avizat, deși puține în care comisia a fost raportoare, dar estimează că în viitor, odată cu avansarea procesului de digitalizare vor fi mai multe propuneri legislative pentru raport.​​

Senatorul USR a spus că în perioada vacanței parlamentare comisia va fi convocată cel puțin o dată, dar se va întâlni și dacă vo apărea urgențe.