IT&CȘtiri

Transgaz avertizează asupra unor atacuri de tip phishing

Foto: transgaz.ro

Transgaz SA a semnalat existența unor atacuri de tip phishing, în care site-uri  web utilizează fără permisiune imaginea firmei, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale, conform unui comunicat al companiei.

”Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme”, precizează Transgaz, care recomandă ca, înaintea luării unei decizii de investiții, doritorii să consulte sursele oficiale de informare respectiv website-ul www.transgaz.ro precum și website-ul Bursei de Valori București www.bvb.ro.

Reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate), menționează Transgaz.

”În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este important să raportați imediat aceste situații autorităților competente”, atrage atenția compania.