ApărareȘtiri

Thales va livra Marinei Regale nucleul digital al viitoarelor fregate britanice

Sursa: ukdefencejournal.org.uk

Grupul Thales, ca parte a echipei Babcock 31, a fost selectat pentru a livra nucleul digital al viitoarelor fregate britanice, conform unui comunicat al companiei.

Thales va fi integratorul sistemelor de misiune pentru programul Type 31 (T31) și va furniza sistemul de luptă, sistemele de comunicații și sistemul de navigație și interconectare. Scopul general al programului T31 este de a livra guvernului britanic o flotă de cinci nave, la un cost mediu de producție de 250 milioane lire sterline pentru fiecare navă.

T31 – o fregată capabilă, adaptabilă și dotată cu cea mai nouă tehnologie – va reprezenta noua clasă de nave de război a Marinei Regale Britanice, cu prima navă programată să fie lansată la apă în 2023.

Programul va beneficia de aproximativ 1.250 de posturi de înaltă calificare, în mai multe locuri din Marea Britanie, și va dezvolta în jur de 150 de noi posturi pentru stagiari în domeniul tehnic. Se estimează că lucrările vor susține alte 1.250 de locuri de muncă în cadrul întregului lanț de aprovizionare din Marea Britanie.

Thales își extinde în Marea Britanie capacitatea de furnizare a sistemelor de management în misiune.

„Thales este în prim-planul inovației cu Marina Regală de peste 100 de ani. Suntem foarte mândri de soluțiile de încredere pe care le oferim Marinei Regale pentru protejarea apelor teritoriale. Acest lucru înseamnă că putem să ne continuăm extinderea prezenței semnificative pe care o avem în Marea Britanie, în același timp căutând și piețe de export”, a declarat Victor Chavez, director executiv al Thales în Marea Britanie.