IntelligenceIT&C

Thales lansează Identity Verification Suite, o soluție biometrică contra fraudelor de identitate

Sursa: Thales Digital Identity

Gemalto Identity Verification Suite (IDV) de la Thales are rolul de a limita riscul unei fraude de identitate, realizând acest lucru prin verificarea autenticității documentelor, astfel încât furnizorii de servicii să poată verifica digital identitățile noilor clienți, se arată într-un comunicat al companiei.

Soluția IDV a fost concepută pentru a integra mai mulți utilizatori într-un mediu remote securizat.

Soluția, care este complet automatizată, este activată de un software bazat pe inteligență artificială care garantează confidențialitate pentru utilizator, securitate la nivel înalt și flexibilitate de implementare.

Thales a lansat Identity Verification Suite ca răspuns la nevoia tot mai mare pentru un serviciu de integrare a clientului la distanță.

Soluția IDV integrează cea mai nouă tehnologie de recunoaștere facială, algoritmi de identificare a caracteristicilor de securitate ale documentelor și motoare de învățare automată. Soluția răspunde nevoilor create de pandemia COVID-19, oferă interacțiuni fără contact direct și permite furnizorilor de servicii să ajungă la utilizatorii finali prin intermediul telefoanelor lor mobile sau al paginilor web.

În cazuri precum înregistrarea digitală sau reglementările KYC (Know Your Customer), verificarea identității este esențială pentru a detecta tentativele de fraudă și, în final, pentru a consolida încrederea în serviciile digitale.

Soluția IDV dezvoltată de Thales permite o experiență sigură în domenii precum industria turismului (securitatea transportului aerian și a aeroporturilor, companiile de închirieri auto, transportul public șiprivat), telecomunicații, bănci, servicii pentru cetățeni (permis de conducere internațional), dar și pentru toate tipurile de furnizori de servicii online care implementează reglementările KYC (Know Your Customer). Pentru a asigura un nivel ridicat de securitate, Thales a oferit opțiunea de autentificare reciprocă și conectare la serviciul Thales SaaS – Solution as a Service.

„Pandemia COVID-19 a provocat o serie de schimbări globale care influențează felul în care oamenii sunt identificați cu acuratețe atunci când se înregistrează online sau interacționează cu servicii digitale. Goode Intelligence prognozează că, într-un astfel de context de criză, adoptarea serviciului electronic de verificare a identității și a documentelor va fi accelerată cu15-20%”, a declarat Alan Goode, director general și analist-șef la Goode Intelligence.

„SoluțiaThales IDV răspunde nevoii urgente de a identifica oamenii cu acuratețe fără existența unui contact direct, ceea ce oferă furnizorilor de servicii o soluție inteligentă pentru înregistrarea în siguranță a utilizatorilor”, a adăugat Alan Goode.