ApărareȘtiri

Termenul de plată al salariilor în MApN s-a decalat, în luna august se vor primi mai devreme

Infanteriști marini din Regimentul 307 - Foto: navy.ro

Termenul de plata al salariilor în MApN și în instituțiile publice din subordine s-a decalat, acestea vor fi plătite în august pe data de 10 ale lunii, în urma unei derogări acordate prin Ordin al ministrului Finanțelor.

Conform documentului, publicat în Monitorul Oficial, ordonatorul principal de credite Ministerul Apărării Naționale achită în luna august 2022 salariile aferente lunii iulie 2022 la data de 10 ale lunii.

Ordinul ministrului Finanțelor -in vigoare – pentru reglementarea datei plății salariilor în instituțiile publice (86/2005) prevede că în MApN și în instituțiile publice subordonate ziua de plata a salariilor este 15 ale lunii.

Data plății salariilor, în accepțiunea ordinului MFE, este data ridicării sumelor în numerar de către instituţiile publice sau data alimentării conturilor de card ale salariaţilor instituţiilor publice, deschise la societăţi bancare.

Începând cu 2005, ordonatorii principali de credite şi instituţiile publice şi serviciile publice din subordinea acestora achită salariile într-o singură tranşă lunară, în perioada 5-15 a lunii curente pentru luna precedentă.

În mod curent, zilele de plată ale salariilor sunt: 14-la MAI, 15-la SRI, 14- la SIE, 15- la SPP și 14 la STS.