ApărareȘtiri

Talibanii afgani despre Trump: Sperăm că va câştiga alegerile

Preşedintele american Donald Trump a primit o susţinere neaşteptată în cursa pentru Casa Albă din partea talibanilor din Afganistan, a relatat postul CBS News, citat de dpa.

“Sperăm că va câştiga alegerile şi va pune capăt prezenţei armatei americane în Afganistan”, a declarat în acest weekend într-un interviu telefonic pentru CBS News purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, în știrea preluată de Agerpres.

Militanţii talibani şi-au exprimat totodată îngrijorarea cu privire la lupta lui Trump cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. “Când am aflat că Trump a fost testat pozitiv la COVID-19, ne-am îngrijorat pentru starea lui de sănătate, dar pare să se simtă mai bine”, a declarat un alt lider important taliban pentru CBS News al cărui nume nu este precizat.

Purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui american, Tim Murtaugh, a declarat sâmbătă că echipa de campanie respinge susţinerea talibanilor. “Talibanii ar trebui să ştie că preşedintele va proteja întotdeauna interesele americane prin orice mijloace”, a declarat Murtaugh la CBS News.