InfrastructurăȘtiri

SUA: Pandemia de coronavirus va dura cel puțin 18 luni și s-ar putea manifesta prin mai multe valuri

Sursa: US FDA, Twitter

Un plan dezvoltat de Administrația SUA pentru combaterea coronavirusului anticipează că pandemia va dura 18 luni sau chiar mai mult și ar putea afecta societatea americană în mai multe valuri succesive, informează publicația The Hill, citând The New York Times.

“Are putea apărea lipsuri de produse, afectând serviciile sanitare, serviciile de urgență și alte elemente de infrastructură critică”, se afirmă în raport, potrivit jurnaliștilor de la The New York Times. “Aceasta include deficiențe potențial critice de mijloace de diagnosticare, consumabile medicale (inclusiv echipamente de protecție personală și produse farmaceutice) și personal în unele locații.”

Planul a fost finalizat pe data de 13 martie, în aceeași zi în care președintele Donald Trump a declarat virusul drept o urgență națională. Planul prezintă și o serie de opțiuni posibile în cazul agravării crizei, inclusiv invocarea Legii privind producția de apărare (DPA) din anul 1950, care a fost elaborată în timpul războiului din Coreea pentru stimula producția de mărfuri considerate de importanță critică.

Donald Trump a anunțat miercuri că va invoca legea pentru a spori producția de măști și echipamente de protecție.

Statele Unite au luat în ultimele zile o serie de măsuri cu scopul limitării răspândirii pandemiei, inclusiv interzicând accesul persoanelor venite din Europa și închizând frontiera cu Canada.